gallery/dsc_0141
Keresőkutyás Szolgálat Logo
gallery/20190629_192831

Csapatunk

 

Solymosi Vera és Maximilian of Ice Wine (Mexi)

 

Solymosi Vera vagyok, negyedéves hallgató az állatorvosi egyetemen, mellette külsős szerkesztőként dolgozom egy könyvkiadónál. Mexi másfél évvel ezelőtt került hozzám, nagyon hamar kiderült róla hogy intelligens kutya és szerettem volna, ha ki tudja használni a képességeit. Fél évesen kezdte el a szarvasgomba keresést tanulni, és már akkor lehetett rajta látni azt a nyugalmat és precizitást, ami később alkalmassá tette a nyomkövetésre. Mexinek jól ment a szarvasgomba keresés, de valahogy úgy éreztem, hogy ez kevés neki, ezért is vettem részt a Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány nyílt napján. Nagyon tetszett a csapat hozzáállása, úgy éreztem, hogy akik itt vannak, tényleg szívből csinálják azt, amit csinálnak. Azt gondoltam, hogy szívesen leszek része ennek a csapatnak, szívesen foglalkozom a kutyámmal komolyabb szinten - főleg, hogy látom, mennyire szeret dolgozni és fejlődni - és szívesen kiteszem magunkat az időjárási körülményeknek. Az pedig, hogy nem szeretek a négy fal között lenni, csak még inkább megerősítette bennem ezeket a gondolatokat. Azonkívül az állatorvoslás egy segítő szakma, megkeresni egy eltűnt személyt vagy állatot pedig ugyanúgy segítségnyújtás, és én szeretek segíteni.

gallery/dsc_0236
gallery/65966654_2609650062595362_1506000067247472640_n

Nagy büszkeségünkre Vera és Mexi a minap (2019.07.14-én) az Rtl Klub Híradójában is szerepelt, ott a kutyaürülék összegyűjtésének fontosságáról beszélt:

 

Apostol Nikolett és Bella

 

Apostol Nikolett vagyok, a természetvédelemben dolgozom, Bella a második kutyám. Az életkörülményeim most tették lehetővé, hogy régi álmomat valósíthassam meg, aktív kutyás tevékenységbe kezdjek. Bella másfél évesen került a családunkba, előző gazdája lemondott róla. Viselkedését szemlélve kerestem hasznos közös elfoglaltságot, így tetszett meg a Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány felhívása, amiben csapattagokat kerestek. Bella eleven, jó mozgású, aktív kutya, így a romkeresés bizonyult számára megfelelőnek, ahol igen szépen haladunk a képzésében. Emellett a nyomkövetést is elkezdtük tanulni. Mindkét területen lelkesen, örömmel dolgozunk. A legnagyobb álmunk pedig az, hogy tudásunkkal valóban segíthessünk másoknak.

gallery/dsc_0186
gallery/dsc_0133
gallery/dsc_0229

 

Franer Vivien és Yuu

 

Franer Vivien vagyok, másodéves hallgató az egyetemen.
Yuu 6 hónapos korában került hozzám, 2019. áprilisában. Mivel ő egy kifejezetten aktív és sok fizikai és szellemi fárasztást igénylő kutyus, így rögtön elkezdtem egy hozzá közel álló sportot keresni.
A mentőkutyázás számomra mindig is egy álom volt, így amikor először találkoztam Yuu-val, nem volt kérdés, hogy ezen az úton fogunk először próbát tenni.
Ekkor kaptam egy elérhetőséget a Keresőkutyás Szolgálat Alapítványhoz. A csapat nagyon szimpatikusnak tűnt, így bejelentkeztünk teszt napra.
Miután Yuu sikeresen vette az aznap felállított akadályokat csatlakoztunk a csapathoz és megkezdtük a képzését, hogy egyszer vizsgás mentőkutya váljon belőle. Jelenleg a területkutatásban próbálunk kibontakozni, illetve most kezdünk megismerkedni a romkutatással is.

gallery/dsc_0013
gallery/dsc_0410
gallery/dsc_0176
gallery/dsc_0037

 

Fukszberger Hajnalka

 

Fukszberger Hajnalka vagyok, önkéntesként szegődtem a csapathoz. A facebookon láttam Kovács Tímea és Demi munkáját és kíváncsivá tett, milyen lehet egy tréningjük, ezért elmentem kipróbálni kb. másfél évvel ezelőtt és ott ragadtam.

Megfogott a közös munkájuk, és Demi egyénisége az első percben elvarázsolt, ezért szerettem volna többet is segíteni nekik. Azóta minden hétvégén ott vagyok a tréningjeiken, és mióta megalakult a kis csapatunk, még több kutyusnak tudok segíteni, amit nagyon szeretek. Nagyon jól érzem magam a csapatban is, és bújni is szeretek a kutyáknak. Legjobban a romkutatást szeretem, az a legizgalmasabb számomra, de természetesen szeretek erdőben is elbújni, vagy éppen egy nyomvonalon végighaladni, ha épp arra van szükség.

gallery/dsc_0183
gallery/dsc_0236
gallery/dsc_0204

 

Kellner-Rakovszky András

 

Kellner-Rakovszky András vagyok, néhány hónapja találkoztam először a csapattal. Feleségem, Szilvia kért meg, hogy nézzem meg a Merlin munkáját. Azonnal megtetszett a hangulat, remek gazdik és ügyes kutyusok között találtam magam. Örömmel bújtam, nagyszerű élmény volt. Azóta kísérőként, majd önkéntes segítőként veszek részt a feladatokban. Büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek e lelkes, kutyaszerető csapatnak.

gallery/dsc_0203_kisebb
gallery/dsc_0203_kisebb
gallery/dsc_0205_kisebb
gallery/dsc_0236
gallery/dsc_0229
gallery/dsc_0238
gallery/dsc_0223
gallery/dsc_0206_kicsi