nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

Alíz

Alíz, az örökbefogadott, másfél éves, ivartalanított nőstény cica 8 hónapja él a gazdikkal. Egy budapesti panelban lakik egy másik cicával, de mivel nagyon szeretett volna néha kinn is levegőzni, ezért a gazdi úgy döntött, hogy megpróbálja néha kivinni, sétálni. Először hordozóval tette ezt, de Alíz annyira szeretett volna kimenni, hogy megpróbálkozott a gazdi egy napon a hámmal is. Sajnos azonban a hám túl bőnek bizonyult, mert egy szempillantás alatt úgy döntött a cica, hogy inkább egyéni felfedezőútra indul, és kibújva a hámból, elfutott. Próbálták keresni őt éjjel-nappal, még az első napon látni is vélték őt, de megfogni nem sikerült, sajnos elmenekült előlük. Ezután pedig szőrén-szálán eltűnt.

Mi három nappal később érkeztünk az eltűnés helyszínére. Az időjárás addig szerencsére kegyes volt hozzánk, de ahogy az lenni szokott, az odafele út közben rákezdett az eső és picit aggódni kezdtem a nyom miatt, tekintve, hogy az eltűnés helyszíne viszonylag forgalmas, betonfelületes út és több nap is eltelt az eltűnés óta. 

Demi a szagfelvételt követően azonnal megkezdte a munkát, ő egy percig sem aggodalmaskodott sem az eső, sem pedig az időkiesés miatt! :)

A keresés megkezdésétől számított második percben a cicát már meg is találta, megmutatta, aki sértődötten vonult ki a sűrű aljnövényzettel és bokrokkal övezett búvóhelyéről, mikor Demi megszagolta őt! Nem vette sietősre sem a tempót, de jelezte, hogy ő bizony korántsem örül neki annyira, hogy megtaláltuk, mint mi, és bebújt egy másik bokros, tujás részre. Ezután Demit lefektettem az egyik oldalon, hátha meg tudjuk fogni őt a gazdival valahogy, és próbáltuk becserkészni, de a cica leleményesebbnek bizonyult nálunk, így javasoltam a csapda kihelyezését a bújóhelyei egyikére. 

Megkértem Demit, hogy nézzük meg még a környéket is nyom szempontból, hogy lássuk, mekkora körben mozog a cica, de Demi csak a következő házig volt hajlandó elmenni, majd visszahúzott ugyanoda, és leült az egyik bokor mellé, és nem tágított!

Mivel a keresés véget ért, mert a cica megvolt, szerettem volna hazaindulni, de Demi úgy döntött, hogy márpedig ő attól a bokortól nem mozdul, míg a cicát meg nem fogjuk! Ott ült a bokor mellett és nézett ránk, hogy vigyük haza a cicát is, őt ne hagyjuk itt! :) 

Miután megnyugtattam, hogy a cica nem marad itt, csak más eszközzel fogjuk megfogni, lassanként beleegyezett, hogy magára hagyja a cicát! 

A csapda kihelyezését követően, aznap éjszaka Alízt is sikerült megfogni ott, pontosan annál a bokornál, ahol Demi ült, akinek szerencsére semmi baja nem történt és most már ő is biztonságban pihen a cicatársa mellett! :)

 

gallery/31949761_1963904317006512_8048955672630394880_n
gallery/20180512_074415_film1
gallery/20180302_204353_