nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

 

APOLLÓ

gallery/apollo

Apolló, a két éves, nagyon félős cicus egy belvárosi kerületben tűnt el. 

Az ő története nagyon vicces eset volt, gyors happyenddel! 

Apolló a lakhelyünktől pár sarokra tűnt el, pontosan az idő tájt mikor arra sétáltunk, de mi mit sem tudtunk az eltűnéséről akkor. Délután az egyik kutyás jó ismerősöm keresett meg azzal, hogy a kutyái nagyon furcsán viselkednek egy pinceablaknál. A macska lehetőségét azért zárta ki, mert a környékünkön rengeteg cica él, és sohasem érdeklődtek a kutyái extrém mértékben a cicák iránt. Fel is vette videóra a viselkedésüket, melyet megnézve úgy döntöttünk, hogy este munka után elsétálunk arra és Demivel megnézzük, mert azért az ő reakciójából tudni fogom, hogy mi lehet ott. Megbeszéltük, hogy estére próbál kulcsot is szerezni ahhoz a pincéhez. Közben említette, hogy egy fehér cicus is eltűnt arról a környékről.

Ezek után érkezett Apolló eltűnéséről is a hír, aki szintén arról a környékről tűnt el! Apolló gazdája szintén értesült a fehér cica eltűnéséről is, aki szerencsére már addigra meg is került. Így volt bennem egy pici bizakodás, hogy a kutyás ismerős kutyái mégiscsak cicát találtak, és reménykedtem benne, hogy az a cica Apolló lesz.

Tekintve, hogy az ismerőseimnek dolga volt, így igyekeztünk először a pincét felmérni, sajnos akkor még szagminta nem volt nálunk, mert az Apolló gazdi még úton volt hazafelé. A pince ablakánál Demi semmi különösebb érdeklődést nem mutatott, macskák mászkálhattak ott, de szerencsére nem halott volt a pincében és nem is sejtettem ott a macskán kívül más érdekeset. Ekkor megérkezett a kulcs is, így be is tudtunk menni. Demi pincébe lépése után szinte azonnal, ahogy húzott hátra, a cica már az ablakban is termett. Sajnos ő nem Apolló volt, hanem egy másik, a házban lakó fekete macska, fehér tappancsokkal. Így mindenki megnyugodott, hogy a jó ismerősöm ügyes és okos kutyái  csak egy házban lakó macskát szagoltak ki, aki a pincetulajdonos szerint gyakori vendég ott. 

Ezután átmentünk Apolló gazdiékhoz és megvártuk, míg hazaének. Ő a kolléganőjével érkezett a helyszínre, és ahogy bementek a házba, hogy kihozzák a szagmintát  a kolléganő pont kiszúrta Apollót, aki benn a házban ott gubbasztott dermedten a szemetes mögött! :) Demi természetesen hisztériázott, mivel ő akarta megtalálni, és így nem akadt már dolgunk, ezért kitaláltunk neki egy harmadik feladatot is. Apollóval ugyanis lakik még egy másik cica és egy yorki is. Apolló, mivel nagyon félős cicus, eddig még sohasem hagyta el a házat, de a másik vele lakó cicus kijárós, és pont kinn volt, így megkértük Demit, ha már úgy akar dolgozni, keresse meg a harmadik cicust is. A cica gazdija persze tudta, hol a cica nagyjából, de ez nekem is jól jött, mert így le tudtuk újra vizsgáztatni Demi munkáját és legalább dolgozhatott is. Demi a szagfelvételt követően elment kint az utcán, a cica nyomán, ahol járni szokott, majd be akart menni a házba. Ott végigszagolta a földszinti lakások környékét, majd felment az első emeletig, ahol visszafordult, majd lement a pincébe és tadddám ott volt a cicus. A nyom pontos volt, mert a cica az első emeletig szokott felmenni, és a földszinten lakik, és bizony ott volt lenn a pincében éppen. Úgyhogy a tegnapi napon egy óra leforgása alatt három cica is hazakerült, igaz, Apolló cica megkeresésére nem is volt szükség, elég volt hozzá a megjelenésünk is! :) Bár minden keresés ilyen gyors és ilyen egyszerű volna, mint ez a legutóbbi!