nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

BOCI

Boci, az egy éves kandúr egy budapesti kerület, hegyen lévő, családi házas övezetében lakik lakásban, csak a teraszra szokták kiengedni hámmal. Sajnos egy óvatlan pillanatban kibújt a hámból és leugrott a kertbe, de mivel még sohasem volt kinn, nagyon megijedhetett és elbújt.

Mi az eltűnés után két nappal érkeztünk a helyszínre. Addigra a gazdik tűvé tették érte az egész környéket és nagyon aggódtak a kis cicáért, mert a környék erdős és tele van susnyással és a cicára esetleg veszélyt jelentő kutyákkal is.

Demi a szagfelvételt követően először a kertben nézett körül, majd megtalálta a helyet, ahol a cica kijutott a kertből az utcára. Átment a túloldalra, de onnan a nyomok az utcasarok felé vezettek és nem a susnyás felé szerencsére. A sarokról viszont befordult a hátsó telek felé és ott a másodszomszéd kerítésénél akart bemenni a telekre. Visszamentünk a hátsó telekhez, mert az még a gazdiékhoz tartozott, így oda be tudtunk menni oldalról, ott viszont megindult Demi a hátsó kerítéshez, amit már kívülről is jelzett, és ott, a kerítés tövében gubbasztott Bocika, aki sokkos állapotban, meredten nézett minket, de szerencsére nem futott el! Gazdik becserkészték gyorsan, a kaja szó megtette a hatását, mert Bocika, a neve helyett leginkább arra hallgat! :) Bár a cica olyan sokkos állapotban volt, hogy őket sem ismerte meg, de szerencsére az ijedtségen kívül semmi más baja nem esett!  Gyorsan bevitték és kapott enni-inni!

Nagyon büszke vagyok a kutyám munkájára, hisz ott is járnak más cicák is rendszeresen a kertekben, de Demi ahhoz a cicához vezetett ismét, akit kerestünk, és a nyomkövetés megkezdésétől számított mintegy 5 perc leforgása alatt meg is lett a cicus!

És még egy érdekesség! Miután véget ért a nyomozás, a cica a gazdáitól is félt, és furcsán viselkedett, ami teljességgel érthető is volt, viszont Demihez minden további nélkül érdeklődve odament és mintegy megköszönve neki a munkáját, még egy puszit is adott neki! Ezen Demi és én is teljesen megrökönyödtem, hihetetlen jelenet volt! 

Természetesen az étkezés után már a gazdáival is megbékélt és azóta minden rendben Bocival és otthon pihen a szerettei körében ő is!

 

gallery/26195540_1523285354415873_626458466878823563_n
gallery/img_0087_jav
gallery/img_0089_jav
gallery/img_0086_jav