nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

Előfordul életünkben az is, hogy nem állatokat, hanem személyeket keresünk. Ezeket a kereséseket nem szoktam megosztani a siker sztorik között, hiszen sajnos legtöbb esetben ezek a keresések nem végződnek túl jól, mert mikor egy személyt kell keresni, sokszor emberi tragédiák állnak mögötte. Sokáig gondolkodtam, hogy ezeket a kereséseket hogyan is osszam meg, ezért úgy döntöttem, hogy az éppen aktuálissá váló legújabb aloldalunk létrehozását ezekkel keresésekkel fogom kezdeni. Teszem ezt leginkább azért, mert sokan hívnak félénken, hogy esetleg személyeket is keresünk-e, mert az oldalam az állatok keresése miatt jött létre, pedig az emberi élet mentése volt alapvetően a kezdet és ugyanolyan cél maradt, mint a kisállatok megmentése.

Tehát következzen akkor egy történet a közelmúltból egy személyi eltűnés kapcsán. Itt nem lesznek képek és nevek, adatok sem, mert ezt így tartom helyesnek. 

Éjszaka kaptuk a riasztást egy Budapest külső kerületében eltűnt fiatal férfi eltűnése kapcsán. Kiérkezésünk előtt a rendőrség már átvizsgálta a területet egy bejelentés alapján, mivel az eltűnt személy a nyitott autóját hátrahagyva tűnt el. Így Demi előtt már két rendőrségi kutya is megpróbálta felderíteni a történteket. A szagfelvételt követően egyből vérnyomokat talált, majd hatalmas tempóban indult meg a nyomon. Hamarosan egy szántóföld és susnyás közti földúton haladtunk, egy törést követően pedig Demi jelzett. Talált ugyanis egy követ, mely láthatólag el volt mozdítva a földről, és amelyen és mellett is sajnos vérnyomokat találtuk, és nem messze a kőtől sajnos megtaláltuk az eltűnt személy sapkáját is. Hozzátartozók azonosították a sapkát, minden kétséget kizáróan az övé volt. Értesítettük a rendőrséget és folytattuk a nyomkövetést. Hamarosan ismét törés következett, és árkon-bokron keresztül haladtunk egy kietlen helyen különböző telepek mellett. Sajnos több helyen találtunk vérnyomokat is, mely azt bizonyította, hogy a nyom, melyen haladtunk, vélhetőleg sajnos jónak bizonyult. A kb. 6 km-es nyom egy nagy forgalmú útnál ért véget. Miután sajnos a rendőrkutyák is abba az irányba haladtak és hagyták abba a nyomkövetést, hajnalban ott zártuk mi is a nyomkövetést. Sajnos következő napon az eltűnt személy testét megtalálták, aki már nem volt életben és így sohasem tudjuk meg, hogy a nyom vége után mi történhetett, és hogyan került a test jó pár km-re onnan, ahol véget ért a nyom. Őszinte részvétünk a családnak és minden barátjának, hozzátartozójának!

 

 

 

ELTŰNT SZEMÉLYEK KERESÉSEI

https://farm5.staticflickr.com/4632/24827782427_70212f0300_h