nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

Maci

Maci, a  3 éves ivartalanított lány cica, egy budapesti panelház lakásából szökött ki egy óvatlan pillanatban. Benti cica, sohasem volt kinn azelőtt. A gazdi még látta a cicát az alsó szomszédhoz beszökni, mert ők sajnos szinte mindig nyitva hagyják az ajtajukat. Elkezdték ott keresni, de sehol se találták. Ezután már arra gondoltak, hogy valahogy csak ki- és lefutott a bejárati kapuhoz és kiszökött a házból, mivel épp valaki hazaérkezett azokban a percekben, így elméletileg volt rá esély, hogy a kapu nyitásakor slisszant ki! Így aztán elkezdték kinn is keresni, plakátoztak, szórólapoztak.  Az alsó lakást közben legalább fél tucatszor átnézték teljes alapossággal, de semmi, Macit elnyelte a föld. Több, mint négy nap után találtak meg minket a gazdik. 

Mi késő este érkeztünk a forgalmas, budapesti, betonfelületes környékre. A panelházban sem pince, sem padlás, de még tároló helyek sem igen voltak, és kinti tárgyak sem, amik mögé a cica elbújhatott volna, így már szemrevételezés alapján vélelmeztem, hogy a cica nem lehet a lépcsőházban semmiképp. Így Demire bíztuk a dolgot. Szagfelvételt követően Demi egyértelműen csupán két emeletnyi részt járt be, két lakásnál jelzett szagot, az egyik az ominózus szomszéd, a másik pedig egy szinttel lejjebb egy bejárati szőnyeg. 

Tovább mentünk, és átnézettem Demivel a földszintet is, és kimentünk az utcára, de Demi munkája alapján azt állítottam teljes meggyőződéssel, hogy szerintem a cica nincs az utcán! Nem voltak nyomok, igaz már sok nap eltelt, de a környéket bejárva sem volt semmi érdemleges szagnyom sehol. 

Visszatérve a házba viszont újra, és újra ahhoz a két lakáshoz ment.

Szerencsére időközben mindkét lakásba hazaérkeztek a tulajdonosok, így be tudtunk menni. A szőnyeges lakásba belépve már semmi szag nem volt, így azt vélelmeztem, hogy csupán a kinti szőnyegen maradhatott szagmaradvány a cicától. Ezután beengedtek abba a lakásba is, ahol gyanítottuk a cicát. Semmi friss szag nem volt, a gazdik is hívogatták (bár ők ugye ezt sokszor megtették már ott előttünk is), de semmi jele nem volt, hogy a cica a lakásban volna. Igaz, a körülményekre való tekintettel nem is bíztattam Demit tüzetesebb vizsgálatra. 

A tapasztaltak után mondtam a gazdiknak, hogy ne engedjék el ezt a szálat, próbálkozzanak jutalom felajánlásával, mivel biztosnak veszem, hogy a cicát valamelyik lakó vette magához, és leginkább arra van esély, hogy az illető lakásban történt vele valami. 

Ezt megtették a gazdik, de azért folytatták a kinti keresést is. Viszont amint kikerült a nagyobb összegű jutalomról a szórólap a házban, az ott lakók azonnal jelentkeztek, hogy megtalálták a cicát. A szerintem nagyon nem kevés összeget is kevesellték, de végül visszaadták a cicát, aki borzalmas állapotban volt, kiszáradva, vélhetőleg még aznap elvitték és bezárták valahová, és várták a jutalom felajánlását. 

Azóta Maci és a gazdik is megnyugodtak, de mindenkinek felhívjuk a figyelmét arra, hogy sajnos léteznek olyan emberek is, akik nem riadnak vissza semmitől, csak, hogy pénzhez jussanak. :( Sokat gondolkodtam, hogy ezt az esetünket megírjam-e. Sajnos hasonló eseteink voltak már több kutyussal is, de cicával ez volt az első ilyen, számomra is döbbenetes esetünk. 

 

 

gallery/part_1544210439167