nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

MÁJKRÉM

 

 

Májkrém cica története kimondottan érdekes eset volt nyomkövetés szempontból.  Egy fekete-fehér kb. 6 éves cica tűnt el, aki 3,5 éve él a gazdájával. Mentett cicaként került hozzá ideiglenesre, aztán ott ragadt örökbe. Sajnos nem tudni, hogy mi történt vele, de a jobb mellső lába "könyökétől" lefelé lebénult, ami azóta sem gyógyult meg. Sérüléséből adódóan azonban nem lehet kinti cica, csak benti. 2-3 héttel az eltűnés előtt költöztek az eltűnés helyszínére. Az esti órákban szökött ki a lakásból, azonnal keresésére indult a gazdi, ám sikertelenül. Sajnos ez a cicus is nagyon félős típus, ráadásul a sérülése révén nehezebben is mozog.

Az eltűnést követő harmadik napon érkeztünk a helyszínre. Több helyszínt is átnéztünk. Mivel volt egy értesülése a gazdinak, hogy egy bizonyos telek közelében látták a cicát hajnalban, így először az ottani nehezen járható telket néztük végig. Itt jelentősebb szag nem volt, bár a kutya egy helyen jelzett szagot, de nem volt egyértelmű. A gazda felhívta a szemtanút, aki elmondta, hogy pontosan hol látta a macskát, mivel ott egy sorompó volt, így vélhetőleg azon a helyen még lehetett szagmaradvány, így oda mentünk. Ott kértem Demit, hogy keressen szagot. Mondtam a gazdának, hogy ott nincs a macskája szaga, de azért tovább kerestettük, mert a szemtanú állította, hogy őt látta ott. Ezért Demi az unszolásomra elindult azon a nyomon, amit ott talált, bementünk egy házba, át a kertbe, és megtaláltuk a szemtanú által látott fekete-fehér macskát, aki épp kisétált az ottani kert egyik bokrából! Sajnos azonban ő nem egyezett azzal a macskával, akit kerestünk, csak azzal a macskával egyezett, akit a szemtanú látott ott feküdni, és akinek a nyomkövetésére bíztattam a kutyát.

Ezután folytattuk a keresést a többi terület átvizsgálásával. Két helyen jelzett a kutya egyértelműen szagot. A hölgy házának a pincéjében, valamint a vele párhuzamos egy kertben lévő másik ház egyik pincéjében, mely fáskamraként és lomtárolóként funkcionált. A ház pincéjét és a lomos helyiséget sem sikerült átnéznünk, mert nem tudunk egyikbe sem bejutni. Így nagyjából behatároltuk, hol járhatott az állat. Itt is javasoltam a macskacsapdát, mert hívásra sajnos nem jött elő akkor. Viszont következő hajnalban a hölgy házának pincéjéből került elő a hívására, nagyon porosan, picit megcsappant pocival, de épen, egészségesen, hosszasan "panaszolva" a történteket. :) Számomra azért különleges ez az eset, mert Demi hihetetlen módon két macska nyomát is lekövette egy alkalom alatt, és mindkettőt sikeresen, így ez az egy eset máris két sikeres nyomkövetést takar!

 

 

gallery/majkrem_cica_kereses