nyomkövetés

Legutóbbi sikeres keresési munkáink

 

Keresőkutyás Szolgálat Logo

Sophie

Sophie cica az egy éves, ivartalan nőstény cica egy második emeleti panelház ablakából pottyant ki egy óvatlan pillanatban. 

A gazdi hallott is valami neszt, de mivel sokszor játszanak a cicák egymással, ezért nem gondolt semmi rosszra. Mire vacsoraidő volt, fél óra múlva, a cica már sehol nem volt.

Tűvé tették érte a lakást, de a cicának nyoma sem volt. Lerohantak az utcára, és úgy vélték meglátták a cicát, aki viszont hanyatt-homlok menekült előlük. Próbálták éjjel is megfogni, de semmi sem vezetett eredményre, utána pedig már nem is látták a cicát, ekkor szóltak nekünk. Szerencsére volt jó szagminta ehhez a cicához külön is, így úgy éreztük, fogunk tudni tán segíteni. 

Két nappal az eltűnést követően érkeztünk a Budapesthez közeli, de már vidéki helyszínre. 

A panelház előtt egy nagyobb parkoló volt, melynek másik oldala, nap közben azért egy viszonylag forgalmas útszakasz, a másik oldaltól viszont már vidéki, nyaralóövezeti házak és társasházak váltják fel a paneleket. Így nem volt könnyű dolgunk.

Demi szokásához híven alig várta már, hogy dolgozni kezdhessen. A szagmintát megkapva egyből elindult. Először a panelházat járta végig egyik oldalról körbe, majd hosszasan időzött egy bokornál az oldalsó falnál, ami, mint később kiderült, pontosan a lakás konyhaablaka alatt volt, ahol gyakran szokott ülni a cica.

Ezután viszont nem abba az irányba indult el, amerre a gazdiék látni vélték, hanem ellenkező irányba. Mi mentünk utána. A társasházak végénél a nyaralók kezdeténél jelzett Demi, hogy a cica márpedig ott van. 

Ezután még körbejártuk a másik irányt is, ahol a gazdiék látni vélték a cicát, de Demi hajthatatlan maradt, voltak ugyan arra is cicák, de szerinte a cica márpedig a másik oldalon van.

Ezután javasoltam a csapda kihelyezést, mivel a környék nyaraló telkes, ahová ugye sem a gazdi, sem mi nem jutottunk be. Mint később kiderült, a látott cica tényleg nem az ő cicájuk volt, mi is találkoztunk vele, nagyon hasonló vörös cica volt ő is, de nem az övék.

És lám csak, következő napon meg is pillantotta a gazdi a Demi által jelzett helyen a cicáját! Pontosan ott volt, ahol Demi mondta. Sajnos azonban kiugrott a csapdából mikor csapódott le az ajtó, így újra elmenekült vissza a kertbe. Ezután viszont sajnos minden nap csak nap közben tudtak csapdázni, mivel a pici baba mellől éjszaka nemigen lehetett kimenni, ezért a sikeres befogás még két hetet váratott magára.

És két hét múlva végre jött a jó hír az ottani közeli egyik ház telkéről a szórólapok hatására, etetéskor ugyanis odamerészkedett ez a cica is, az illető pedig meg tudta őt fogni, és értesítette a boldog gazdit. 

A cica lefogyott, de ezen kívül más baja nincs szerencsére, teljesen egészséges! hazatérve játszott a kis gyerekkel és a cicatársával is, és egy nagy lakmározást követően, boldogan feküdt le kipihenni a fáradalmait, a két hét izgalmait. 

 

gallery/fullsizer
gallery/img_2465
gallery/img_2829
gallery/img_2845
gallery/img_2913
gallery/img_2912