gallery/kutyás kereső szolgálat

Célunk

 

Eltűnt emberek és állatok felkutatásában tudunk segítséget nyújtani. 

gallery/cicakeresés (2)

Hogyan csináljuk?

 

Minden eltűnés esetén a legfontosabb szempont az idő intervallum. Ezért az első és legfontosabb teendője, hogy mielőbb telefonáljon! A nyomkövetés szempontjából a legideálisabb a maximum 48 órán belül megkezdett nyomkövetés!  

Milyen kérdésekkel készüljön a telefonhíváskor?

 • Hol, milyen körülmények között tűnt el?
 • Mikor tűnt el?
 • Milyen környezetben tűnt el? 
 • Kor, ismertetőjegyek, súly?
 • És minden olyan plusz információ a segítségünkre lehet, mely jellemző rá!

Mivel készüljön, mi a teendője a keresés előtt?

Emberek esetén: Olyan használati tárggyal, amelyet lehetőség szerint az eltűnés előtt viselt az eltűnt személy. Ilyen lehet pl. egy zokni, kesztyű stb.

Állatok esetén: Olyan használati tárggyal, melyen nagy valószínűség szerint az eltűnt kutyának vagy macskának a szaga rajta van. Ilyen tárgyak lehetnek pl. takaró, rongy, játék, fekhely. 

Fontos! 

Minden esetben a tárgyat lehetőleg ne a saját kezével fogja meg, hanem vegyen fel egy gumikesztyűt, vagy csipesszel fogja meg, hogy az Ön szaga minél kevésbé kerüljön a tárgyra és tegye bele egy zárható nylon zacskóba / zsákba, vagy kis tárgy esetén egy nem használt befőttesüvegbe és jó alaposan zárja be! 

Ez lesz az a dolog, amire a keresés során szükségünk lesz!

 

GYIK

  - Állat keresés közben ott kell-e lennem? 

 • Igen, keresés közben a gazdának jelen kell lennie minden esetben, mert a kisállatok ilyenkor rémültek, ráadásul egy kutya "üldözi" őket. Fontos, hogy sikeres megtalálást követően a gazda hívja az állatot, mi csupán az állat rejtekhelyét, tartózkodási helyét tudjuk megmutatni, az állat behívása már a gazda feladata.

  - Mi tegyek, ha az állat annyira fél, hogy nem jön elő?

 • Erre az esetre léteznek pl. úgynevezett élőállat csapdák, melynek kihelyezését szoktuk javasolni, ha már tudjuk azt, hogy merre lehet a macska vagy kutya pontosan. 
 • Valamint sok-sok tapasztalatot szereztünk a kereséseink során a félősebb állatok befogása kapcsán is, természetesen tapasztalatainkkal, ötleteinkkel is fogjuk tudni segíteni a gazdikat a befogás művelete során.

  - Mit jelent az, hogy élőállat csapda? Sérülhet az  állatom?

 • Ezek a csapdák teljesen veszélytelenek az állatra nézve. Működési elvük alapján, ha belesétál az állat, az ajtó becsukódik. Fontos azonban a kihelyezés módja, és helye és hogy megfelelő időközönként ellenőrizni kell a csapdát. Ezekben természetesen segítséget fogunk nyújtani. További részletekkel kapcsolatban szívesen állok rendelkezésére a megadott elérhetőségeink egyikén.

  - Mire kell figyelnem keresés során?

 • Legfontosabb, hogy ne zavarja a keresést kérdésekkel, kérdéseit lehetőleg a keresés megkezdése előtt tegye fel. 
 • Munka közben a kutyát ne simogassa, ne szóljon hozzá, mert ezzel a keresésben zavarja.
 • Fontos még, hogy minden esetben mögöttünk haladjon, próbáljon figyelni arra, hogy lehetőleg közém, és a póráz, valamint a kutya közé ne álljon.
 • Fontos tudni, hogy a keresés tempója változhat, néhol "köröket" tesz a kutya, néhol pedig megindul. Javasoljuk kényelmes és zárt cipő  használatát és hosszúszárú nadrág viselését, mert a terület lehet néhol szúrós, a tempó pedig meglehetősen gyors.

   - Mennyi ideig tart a keresés?

 • Ez teljesen változó. Ez függ az átnézendő terület nagyságától is, attól is, hogy van-e nyom. Ha van nyom és olyan a terület, akár két-három órán keresztül is dolgozunk. És természetesen ha szerencsés esetben hamar megkerül a cica, vagy a kutya, vagy ha már nincs nyom, akkor hamarabb is véget érhet a keresés. Ezért is fontos hangsúlyozni, hogy az eltűnést követően minél hamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot.

  - Mikor tudnak kijönni? 

 • Mivel nekem is van egy munkahelyem, a keresőmunka csak társadalmi jellegű, így sajnos nem mindig tudunk azonnal indulni. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mielőbb kiérni. Fontos még tudni, hogy jelenleg budapesti eltűnésekhez tudunk gördülékenyebben kimenni.

  - Minden esetben kijönnek?

 • Erre így nem lehet válaszolni. Minden eset más és más. Amennyiben már több hét eltelt az eltűnés óta és azóta senki sehol nem látta az állatot, ott már nem minden esetben indokolt a keresőkutyás keresés sajnos.
 • A sikeres keresés esélyeit néha az időjárás is csökkentheti.
 • Lopás gyanús ügyekben nem alkalmazható sajnos keresőkutya a lopás felderítésére.
 • Fontos, sőt a legfontosabb szempont az is, hogy a kutyának is szüksége van pihenésre, tehát a kereséseket csak oly módon tudjuk vállalni, hogy maximálisan figyelembe veszem a kutyám állapotát is, hiszen ő a sikeres keresések záloga, és ezen felül ő a mindenem. 
 • Kérem, hogy telefonáljon és átbeszéljük, hogy az adott esetben reálisan van-e esély egy sikeres keresésre.

- Mennyibe kerül?

 • Ahhoz, hogy a munkánkat továbbra is ilyen magas színvonalon tudjuk ellátni, az állatok keresése kapcsán kiszállási díjat számítunk fel, amely fedezi az alapvető működéshez szükséges költségeinket (pl. speciális felszerelés, eszközök amortizációja stb.). A keresésért azonban nem kérünk anyagi ellenszolgáltatást, adományokat viszont köszönettel elfogadunk! Kérjük telefonon tájékozódjon ennek részleteiről!
Nyomkovetés
Nyomkövetés
Keresőkutyás Szolgálat Logo
gallery/20170907_201713
gallery/20170907_201700

 

Egy nagyszerű felajánlásnak köszönhetően, amit Miklós cica gazdáinak köszönhetünk, mostantól macskacsapdával is rendelkezünk, így még egyszerűbbé tud válni a folyamat! Nagyon köszönjük, óriási hasznunkra fog válni az eszköz, és így még több cicán tudunk majd segíteni!

 

 

Egy nagyszerű felajánlásnak köszönhetően, amit Miklós cica gazdáinak köszönhetünk, mostantól macskacsapdával is rendelkezünk, így még egyszerűbbé tud válni a folyamat! Nagyon köszönjük, óriási hasznunkra fog válni az eszköz, és így még több cicán tudunk majd segíteni!